Houdt u van fietsen of wandelen… Dan bent u bij ons op het goede adres. 

In Twente, een van de mooiste provincies van Nederland ligt Buitencentrum Hessenheem aan de rand van het dorp van de vijf heuvels: Markelo.

In de directe omgeving van Markelo zijn volop mogelijkheden het afwisselende landschap te verkennen, dit kan zowel per fiets als benenwagen, de omgeving nodigt u hiervoor uit en is mooi in alle seizoenen! De meeste paden zijn verhard en goed onderhouden.

Bij de receptie zijn diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, zowel lange routes voor de geoefende fietser of wandelaar als korte routes voor gezellig even een klein blokje om.

Wanneer u geen fiets heeft meegenomen, dan bieden wij u de mogelijkheid een fiets te huren.

Ga je voor activiteit of ontspanning? Voor iedereen is er iets leuks in Markelo te vinden!

De natuur van Markelo ontdekken

Het grootste gedeelte van het natuurgebied in Markelo is goed toegankelijk gemaakt voor wandelaars en fietsers. Je vindt hier heidevelden waar je stil van wordt. Grafheuvels, prachtige glooiingen met hier en daar een jeneverbes (kwakel in het Twents). Schapen in de verte, een koekoek en verder... helemaal niets! Bezoek ook Informatieboerderij 'n Witten aan de Borkeldweg (half mei t/m september op woensdag, zaterdag en zondag geopend). Bewonder hier de permanente tentoonstelling over het gebied, de herkenningstuin en de zwerfstenen. Verderop vind je een schaapskooi. Met een beetje geluk tref je daar de herder aan. Luister naar de mooie verhalen die hij graag vertelt over zijn kudde. Lees de blog van Mirre om meer te weten te komen over de schaapskudde

Lees meer
Borkeld

Sportief er op uit

Maak je verblijf bij Buitencentrum Hessenheem in Markelo compleet door deze te combineren met een activiteit! Mountainbike, Fietsen, wandelen, paardrijden, tennissen – wij maken het mogelijk. Uiteraard kunnen wij de meeste zaken voor u regelen. Wilt u een fiets (Mountainbike, elektrisch of een ‘gewone’ fiets) bij u huisje – wij regelen het voor u.

Wilt u omgeving van Markelo verkennen met een Solex, Scooter, E-Chopper, Loopfiets dan bent u ook bij ons aan het juiste adres. Of ga een dagje met een groep op pad met een buggy: lol gegarandeerd!

U overvraagd ons niet snel en staan u dan ook graag te woord met de vele mogelijkheden die Buitencentrum Hessenheem in Markelo u kan bieden.

Lees meer
Mountainbiken

Mooi Markelo

De heuvels in de glooiende omgeving van Markelo zijn best hoog voor een prachtig uitzicht. Markelo heeft een heuse berg van wel veertig meter hoog, met de originele naam Markelose Berg. En die schapen? Dat blijken Drentse heideschapen te zijn. Heel lief en schattig. En ook Drentse schapen zijn bij ons van harte welkom. De schaapskudde is te vinden in het natuurgebied De Borkeld, net buiten het dorp van mooi Markelo.

In Markelo zelf is ook van alles te zien. Loop vooral ook even binnen bij de molen met de vele aliassen: Molen van Buursink oftewel Molen De Hoop oftewel Mölle van Buursink oftewel Mölle van Maarkel. In openluchttheater de Kösterskoele worden regelmatig evenementen georganiseerd en voorstellingen gehouden. Ander hoogtepunt in hartje mooi Markelo is de Museumboerderij. Liefhebbers van ouderwetse klederdrachten, boerenkeukens en landbouwwerktuigen zijn hier niet weg te slaan.

Lees meer
Molen

Cultuur & Kastelen

Hoe is het mogelijk, zul je denken, dat er zoveel kastelen en havezaten te vinden zijn in de gemeente Hof van Twente (215 vierkante kilometer oppervlak). Het is niet met zekerheid te zeggen, maar waarschijnlijk heeft Twente te maken met de oude handelsroute vanuit steden in het westen, naar Berlijn, Hamburg of Moskou. Een andere verklaring is dat de rijke adellijke families uit Noord en Zuid Holland graag uitweken naar een buitenpaleis in het mooie Twentse coulisselandschap.

Lees meer
Weldam castle

Acties & Evenementen

In de omgeving van Markelo is genoeg te doen! Zo kunt u bijvoorbeeld lekker een dagje erop uit in Avonturenpark Hellendoorn. Avonturenpark Hellendoorn biedt 30 topattracties voor de hele familie, met dit seizoen een aantal primeurs! Voor de nodige waterpret combineren bezoekers in de zomer hun bezoek met een bezoek aan het Aquaventura Slidepark

Ook kunt u naar het Mölke. Dit is gelegen aan het riviertje de Regge. De beste manier om De Regge en haar directe omgeving te ontdekken, is natuurlijk per kano. In 1- of 2-persoons kajaks of 3-persoons Canadese kano’s deins je op het riviertje en maak je een onvergetelijke tocht door de omgeving. Onderweg doorkruis je een verrassend landschap en peddel je door verschillende dorpen en gehuchten, zoals Rijssen met haar Pelmolen.

Kom lekker zwemmen in het nieuwgebouwde zwembad in Markelo, deze bevindt zich tegenover ons park. Binnen zwemmen, buiten zwemmen, van de lange glijbaan glijden, maak een hoge sprong. Het kan allemaal. Leuk in de zomer maar ook veel plezier tijdens een regenachtige en koude dag! Ook is er een tennisbaan tegenover ons park. Op de receptie kunt u per uur een tennisbaan huren, wij hebben ook rackets en tennisballen.

Wilt u onvergetelijk karten? Kom dan naar Kartplaza Actionworld! Zij beschikken namelijk over een van de langste kartbanen van Europa met een lengte van ruim 825 meter.

Lees meer
Kanovaren