Verhuurbeleid per 1 januari 2025

Verhuur voor langere periode (tijdelijke bewoning)

Vanaf 1 januari 2027 is het niet meer mogelijk om een recreatiewoning te laten verhuren voor een langere periode dan 30 aaneengesloten dagen. Dit houdt in dat een vakantiewoning uitsluitend mag worden aangeboden voor recreatieve verhuur, en niet meer voor tijdelijke bewoning.
De enige uitzondering hierop is tijdelijke verhuur waarbij vast staat dat men na de overeenkomst (van maximaal 1 jaar) vertrekt. Dat wil zeggen dat tijdelijke bewoning i.v.m. het (ver)bouwen van een woning is toegestaan.

Verhuur van een vakantiewoning

Buitencentrum Hessenheem verhuurt vanaf 2025 geen chalets of mobiele bungalows meer. Stenen en houten vakantiewoningen kunnen nog wel aangeboden worden voor verhuur via Buitencentrum Hessenheem.

Hessenheem staat het vanaf nu toe om recreatiewoningen via Boek uw Buitenhuis te verhuren. Eigenaren die dit graag willen, dienen contact op te nemen met Buitencentrum Hessenheem en Boek uw Buitenhuis.

Verhuur buiten Buitencentrum Hessenheem of Boek uw Buitenhuis om

Het is niet toegestaan om uw recreatiewoning buiten Buitencentrum Hessenheem of Boek uw Buitenhuis om te verhuren. Wanneer wij constateren dat dit wel gebeurt, of wanneer het object meer dan recreatief gebruikt wordt (d.w.z. meer dan 180 overnachtingen per jaar), dan wijzen wij u op onze boeteclausule.
Wanneer wij constateren dat de woning illegaal verhuurd wordt, is de eigenaar van het object een direct opeisbare boete verschuldigd aan Buitencentrum Hessenheem van € 250 per week, zolang de overtreding voortduurt. Wanneer wij constateren dat er meer dan recreatief gebruik wordt gemaakt van de woning, dan zullen de parkkosten of het stageld verdubbelt worden.